Η αγορά τεκμηρίωσε τις προτάσεις της – Η πολιτεία θα μείνει αδρανής;

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

Η αγορά τεκμηρίωσε τις προτάσεις της – Η πολιτεία θα μείνει αδρανής;

Με εξαιρετική επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων επιχειρηματιών, στελεχών, μηχανικών και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα “Η επανεκκίνηση της αγοράς φωτοβολταϊκών και οι προϋποθέσεις για τη μεγάλη διείσδυσή τους στα ηλεκτρικά δίκτυα”, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών.

Από έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος μεταξύ των συμμετεχόντων για τα αποτελέσματα της ημερίδας, διαφάνηκε μία ισχυρή τάση που υποστηρίζει τα εξής:

  • Η πολιτεία οφείλει να αποφύγει λάθη του παρελθόντος και να στηρίξει τη βιωσιμότητα των επενδύσεων, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια του κλάδου και χιλιάδων θέσεων εργασίας.
  • Οι προτάσεις του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών είναι επαρκώς τεκμηριωμένες και μπορούν να εγγυηθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των καταναλωτών.
  • Τα υπάρχοντα δίκτυα μπορούν να υποστηρίξουν μεγαλύτερη διείσδυση φωτοβολταϊκών. Τα όποια τεχνικά θέματα αφορούν στα δίκτυα διανομής έχουν μελετηθεί επαρκώς και οι προτεινόμενες λύσεις εφαρμόζονται ήδη ή εξετάζονται από τους Διαχειριστές δικτύων.

Σχετικά με την ημερίδα

Η ημερίδα του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών με θέμα “Η επανεκκίνηση της αγοράς φωτοβολταϊκών και οι προϋποθέσεις για τη μεγάλη διείσδυσή τους στα ηλεκτρικά δίκτυα” πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και τελούσε υπό την αιγίδα του IEEE Power and Energy Society και του ευρωπαϊκού προγράμματος PV GRID, στο οποίο συμμετέχει ο ΣΕΦ εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Μεγάλος χορηγός της ημερίδας ήταν η ETBA BI.ΠΕ, θυγατρική του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, και χορηγοί οι εταιρίες Μεταξάς & Συνεργάτες και TUV Hellas.

Την ημερίδα υποστήριξαν επίσης οι εταιρίες: Aleo Solar, Big Solar, Conergy, Eurosol, EΛΠΕ Ανανεώσιμες, Juwi, Silcio, SMA, Solar Cells και Yingli Solar, ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα “Η Καθημερινή” και οι δικτυακοί τόποι econews.gr, energia.gr και energypress.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εργασίες της ημερίδας συμπεριλαμβανομένων και των παρουσιάσεων μπορούν να βρεθούν στο δικτυακό τόπο www.helapco-conference.gr