Γενικές Πληροφορίες

Είμαστε η Lightsource bp – κορυφαία εταιρεία στην ηλιακή ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία φωτοβολταϊκών έργων  μεγάλης κλίμακας σε όλο τον κόσμο.

Η Lightsource bp κατέχει ηγετική θέση στην ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία φωτοβολταϊκών έργων σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία από την ίδρυση της το 2010 και στην συνέχεια μέσω της κοινοπραξίας (joint venture) 50:50 με την bp, παράγει οικονομικά προσιτή ηλιακή ενέργεια από μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναπτυσσόμαστε γρήγορα, μαθαίνουμε συνεχώς, επενδύουμε και διευρύνουμε τα όριά μας για να στηρίξουμε την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης. Αξιοποιούμε και αναπτύσσουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας για να επιταχύνουμε την μετάβαση σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Υποστηρίζουμε τη μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του κόσμου γύρω μας.

Παρέχουμε πλήρεις υπηρεσίες στους πελάτες μας, από την αρχική επιλογή τοποθεσίας, τη χρηματοδότηση και την αδειοδότηση μέχρι τη μακροπρόθεσμη διαχείριση των ηλιακών έργων.

Μέχρι το 2025, στοχεύουμε σε 25GW – αυτή είναι η πρόκληση που μας οδηγεί.

Το στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας περιλαμβάνει περισσότερους από 1000 ειδικούς του κλάδου που εργάζονται σε 19 χώρες.

Η Lightsource bp, η οποία απασχολεί 20 εργαζομένους στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται στην χώρα από το 2020 με ένα portfolio έργων 1GW σε διάφορες φάσεις ανάπτυξης.