Γενικές Πληροφορίες

Η Engie Hellas έκλεισε ένα υπερεικοσαετή γόνιμο κύκλο παρουσίας στην Ελλάδα με την αλλαγή της μετοχικής της σύνθεσης, μετά την απόκτηση του μετοχικού ελέγχου της εταιρείας από το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap. Σας καλωσορίζουμε στη νέα εποχή της CORDIA, της νέας μας εταιρικής ταυτότητας.

Ο νέος μέτοχος, η διοικητική ομάδα και οι άνθρωποι της CORDIA, το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας μας, προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι στην υλοποίηση του φιλόδοξου επιχειρηματικού οράματός μας: τη δημιουργία της ισχυρότερης και ποιοτικότερης εταιρείας στον κλάδο της διαχείρισης ακινήτων (Facility Management) και των ενεργειακών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μαζί, έναν πρωτοπόρο, υπεύθυνο και δυναμικό οργανισμό που θα αποκτήσει ηγετική παρουσία στο πλήρες φάσμα των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Επιδίωξή μας αποτελεί η CORDIA να προσφέρει με επιτυχία στους πελάτες της και στην ελληνική αγορά, μια ολοκληρωμένη πρόταση αξίας, καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών τους στη διαχείριση εγκαταστάσεων και κτιρίων, προσφέροντάς τους εξατομικευμένες λύσεις. Με την ποιοτική και συνεπή δουλειά μας, προσδοκούμε να κερδίζουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των πελατών μας και της αγοράς και να είμαστε η εταιρεία πρώτης επιλογής τους.

Η νέα μας ταυτότητα, CORDIA, έρχεται να συνδέσει αρμονικά το χθες, το σήμερα και το αύριο της εταιρείας μας. Σε μία ευρύτερη προσέγγιση, αντανακλά την εμπειρία, τον επαγγελματισμό και τη φιλοδοξία και συμβαδίζει αρμονικά με τις αναλλοίωτες αρχές της υπευθυνότητας, και της φροντίδας, με τις οποίες καθημερινά, εδώ και 21 χρόνια μεταφέρουμε σε κάθε κτιριακή εγκατάσταση ανεξαρτήτως μεγέθους ή κλάδου δραστηριοποίησης.

Το νέο μας σήμα απεικονίζει το γρανάζι – σύμβολο του ασυναγώνιστα υψηλού επιπέδου του τεχνικού υπόβαθρου που διαθέτουμε ως εταιρεία. Παράλληλα, απεικονίζει και το φυτό ταραξάκο, το οποίο αξιοποιώντας τα στοιχεία της φύσης, ταξιδεύει και φθάνει σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε σημείο της Ελλάδας για να προσφέρει τις ολοκληρωμένες λύσεις που παρέχουμε στους πελάτες μας.

Το καινούργιο μας εμπορικό μήνυμα «μια εταιρεία, όλες οι λύσεις» αντανακλά τη νέα μας προσέγγιση, το ολοκληρωμένο εύρος των υπηρεσιών που φιλοδοξούμε και θα επιδιώξουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας στο εγγύς μέλλον, με έμφαση στις παραδοσιακές εργασίες που η εταιρεία μας έχει ήδη κυρίαρχη παρουσία στην αγορά, όπως στην τεχνική συντήρηση, την ενεργειακή διαχείριση, τις υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης, τις υπηρεσίες ΙοΤ, αλλά και σε νέες υπηρεσίες, όπως υπηρεσίες καθαρισμού και φύλαξης κτιρίων, συστήματα ασφαλείας, που προοδευτικά θα υλοποιούμε περισσότερο με δικούς μας ανθρώπους και λιγότερο με υπεργολάβους ή συνεργάτες.

Δραστηριότητα στα Φωτοβολταϊκά

Στην CORDIA κύρια δραστηριότητά μας αποτελούν οι ενεργειακές υπηρεσίες. Σε αυτές συγκαταλέγονται τα έργα εγκατάστασης και συντήρησης Φ/Β συστημάτων. Τα είδη Φ/Β σταθμών που εγκαθιστούμε είναι επί εδάφους (ground mounted solar panels) και επί στέγης (rooftop solar panels), και στόχος μας αποτελεί η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας για τους πελάτες μας.

Προϊόντα ή άλλες πληροφορίες

Η Cordia παρέχει υπηρεσίες στους εξής τομείς:

 • Facility Management και Τεχνικές Υπηρεσίες
  – Hard FM: προληπτική συντήρηση, προγνωστική συντήρηση, κατασταλτική συντήρηση, τεχνικά projects, ανακατασκευές χώρων, αναφορές και παρακολουθήσεις σε real time
  – Soft FM: υπηρεσίες καθαρισμού, υπηρεσίες catering, υπηρεσίες φύλαξης και συστήματα ασφαλείας, υπηρεσίες reception & mailroom, υπηρεσίες πρασίνου, υπηρεσίες απεντόμωσης και μυοκτονίας
  – Other: διαχείριση αποβλήτων, υπηρεσίες helpdesk
 • Ενεργειακές Υπηρεσίες
  – ΑΠΕ – Φωτοβολταϊκά Συστήματα
  – Ενεργειακοί Έλεγχοι, Επιθεωρήσεις, Πιστοποιήσεις
  – Έργα Εξοικονόμησης Ενέργειας
  – Έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης
  – Πιστοποιήσεις ISO 14001, ISO 50001
  – Εγκατάσταση Chillers
  – Δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω σύμβασης ESCO
 • Ηλεκτροκίνηση
 • IoT λύσεις