Γενικές Πληροφορίες

Η ABO Wind αναπτύσσει έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με περισσότερους από 600 εργαζόμενους. Από το 1996, η εταιρεία έχει αναπτύξει και πωλήσει έργα αιολικά, φωτοβολταϊκά και βιοενέργειας, με ισχύ τριών γιγαβάτ, τα μισά από αυτά ως έργα «με το κλειδί στο χέρι». Η εταιρεία αναπτύσσει σήμερα νέα έργα με συνολική ισχύ δώδεκα γιγαβάτ, σε 16 χώρες, σε τέσσερις ηπείρους.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της ABO Wind αναλύει το δυναμικό ΑΠΕ, διεκπεραιώνει τις διαδικασίες αδειοδότησης και χρηματοδότησης και κατασκευάζει τα έργα, συμπεριλαμβανομένης της διασύνδεσής τους στο δίκτυο. Η ABO Wind αναλαμβάνει όλα τα στάδια της ανάπτυξης των έργων, από την εξασφάλιση θέσης, έως την κατασκευή και, τέλος, την τεχνική και εμπορική υποστήριξη της λειτουργίας τους. Επιπλέον, προκειμένου να συμβάλει σε μια επιτυχημένη ενεργειακή μετάβαση, το τμήμα υβριδικής τεχνολογίας της ABO Wind αναπτύσσει υβριδικές ενεργειακές λύσεις και εφαρμόζει τεχνικές αποθήκευσης.

Δραστηριότητα στα Φωτοβολταϊκά

Η ABO Wind δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2017 και ίδρυσε τη θυγατρική της ABO Wind Hellas S.A. στις αρχές του 2018. Από την ίδρυσή της, η ABO Wind Hellas συμμετείχε επιτυχώς με 95 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών έργων στις δημοπρασίες που διοργάνωσε η ΡΑΕ. Από αυτά, 45 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών έργων έχουν ήδη κατασκευαστεί και εγχέουν σήμερα στο δίκτυο. Η ABO Wind αναπτύσσει περαιτέρω έργα στην Ελλάδα, με ισχύ αρκετών εκατοντάδων μεγαβάτ.