Η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα & οι διαγωνισμοί ΑΠΕ, στο επίκεντρο του τριήμερου συνεδρίου της Solarplaza 20-22/11/2018

Η πρόσφατα αναγεννημένη αγορά ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Πρόσφατα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακοίνωσε τον νέο διαγωνισμό φωτοβολταϊκών που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου, όπου και σχεδιάζει να χορηγήσει 94 MW για φωτοβολταϊκά έργα μέχρι 1 MW καθώς και 100 MW για έργα μεταξύ 1 MW και 20 MW. Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί πως η Ελλάδα έχει ήδη επιτύχει σημαντική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, γεγονός που θέτει το ερώτημα για το ποια θα είναι τα νέα σχέδια & οι στόχοι για το 2020 και τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Για να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις, η Solarplaza διοργανώνει το συνέδριο PV Market & Tender Mission Greece, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα. Το συνέδριο αναμένεται να κινητοποιήσει κρατικά-κυβερνητικά στελέχη, διεθνείς κατασκευαστές, επενδυτές και άλλους ενδιαφερόμενους. Μαζί, θα διερευνήσουν τις ευκαιρίες στην αναδυόμενη ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών, με τις επερχόμενες δημοπρασίες να είναι ένα από τα βασικά σημεία στα οποία θα εστιάσει η εκδήλωση. Την τελευταία ημέρα του συνεδρίου, στις 22 Νοεμβρίου, η Solarplaza θα φιλοξενήσει μια μονοήμερη διάσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν τοπικοί παράγοντες της αγοράς, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα. Στην πρόσθετη αυτή διάσκεψη θα συζητηθούν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για τα διασυνδεδεμένα φωτοβολταϊκά, το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του κλάδου, καθώς και οι ευκαιρίες στον εμπορικό και βιομηχανικό τομέα και τα καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα που υπάρχουν στην ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης διακεκριμένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους για την ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα, όπως o Μιχάλης Βερροιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Andrea Viaro, Head of Technical Service and Product Management Europe της Jinko Solar, ο Διονύσης Παπαχρήστου, Συντονιστής της ομάδας δημοπρασιών ΑΠΕ της ΡΑΕ και ο Στέλιος Ψωμάς, Σύμβουλος του ΣΕΦ.

Όσοι δεν μπορούν να περιμένουν το συνέδριο και θέλουν να αποκτήσουν μια εικόνα της συγκεκριμένης αγοράς, μπορούν μεταβούν στην ολοκληρωμένη επισκόπηση της Solarplaza για την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα. Το “Solar Energy Snapshot” της ελληνικής αγοράς φωτοβολταϊκών παρέχει τα βασικά στοιχεία για τον κλάδο των φωτοβολταϊκών και τους διαγωνισμούς ΑΠΕ της χώρας, και είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PV Market & Tender Mission Greece” επισκεφθείτε τη σχετική διεύθυνση.

Δυνατότητες επικοινωνίας:

Για θέματα σχετικά με το πρόγραμμα και τη διοργάνωση:
Kristiaan Versteeg
Project Manager, Solarplaza
kristiaan@solarplaza.com
+31 63 6149 517
+31 10 3027 907

Για ευκαιρίες χορηγίας και εκθεσιακής προβολής:
Tom van Dorp
Account Manager, Solarplaza
t.vandorp@solarplaza.com
+31 10 3027 910

Για θέματα ενημέρωσης και συνεργασίας με τα ΜΜΕ:

Irene Rodríguez Martín
Marketeer
irene@solarplaza.com
+31 10 3027 912